RTS odbacio prigovor SRS-a

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS odbacio prigovor SRS-a

Beograd -- Javna medijska ustanova RTS odbacila je prigovore SRS da nije imala adekvatan i jednak tretman sa drugim strankama tokom predizborne kampanje.

U saopštenju RTS-a se podseća da je lider SRS-a Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare u sredu saopštio da će ova partija tražiti smenu direktora i urednika Informativnog programa te medijske kuće zbog navodno lošeg tretmana SRS tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predizborne kampanje.

"Uvažavajući pravo SRS da pokrene ovakvu inicijativu, Kolegijum RTS-a ujedno predočava i činjenice koje govore da je ova stranka u našem programu imala i bolji tretman nego druge vanparlamentarne stranke", navodi se u saopštenju.

RTS navodi da je urednik emisije "Oko" dva puta pozivao lidera radikala da gostuje u ovoj emisiji uoči izbora.

"Poziv i uslovi gostovanja bili su isti za sve - poziv za intervju u trajanju od 40 minuta bio je upućen isključivo nosiocima najvećih lista", stoji u saopštenju.

Taj poziv prihvatili su svi pozvani osim predsednika Srpske radikalne stranke.

U emisiji "Oko" gostovali su Boris Tadić, Ivica Dačić, Sanda Rašković Ivić, Bojan Pajtić i Aleksandar Vučić. Vojislav Šešelj tražio je da ga u "Oku" zameni funkcioner ove stranke Nemanja Šarović na šta urednik emisije nije pristao.

Navode da je Šarović gostovao dva puta u poslednjoj nedelji kampanje u emisiji "Reč na reč" u kojoj su stranke imale pravo da same odluče ko će ih zastupati.

Dva nastupa u predizbornim debatama dobilo je sedam najvećih lista iz čega se lako da zaključiti kako je RTS tretirao Srpsku radikalnu stranku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.