Šešelju produžili nadzor razgovora

Izvor: B92, 30.Nov.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelju produžili nadzor razgovora

Hag -- Sekretarijat Haškog tribunala produžio nadzor komunikacije optuženog Vojislava Šešelja sa njegovim pravnim savetnicima na još mesec dana.

Predstavnica tog suda Nerma Jelačić rekla je danas novinarima da je nadzor produžen uz isto obrazloženje uz koje je 28. oktobra prvi put uveden.

Ono je glasilo da je postojala osnovana sumnja da je "Šešelj zloupotrebio privilegovanu (nenadziranu) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komunikaciju u pokušaju da utiče na svedoke ili da ih zastraši, odnosno da ometa sprovodjenje pravde".

Šešelj je, po odluci, "zloupotrebio režim nenadzirane komunikacije da bi omogućio objavljivanje poverljivog materijala na svom vebsajtu kršeći naredbe suda i time je ometao sprovođenje pravde".

Zbog toga što je poverljive informacije o svedocima objavio na svojoj internet stranici, Tribunal je Šešelja optužio za nepoštovanje suda. On je inače zbog nepoštovanja suda već pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora, a nepravosnažno na 18 meseci.

Upitana da li je doneta odluka o Šešeljevoj žalbi na uvođenje nadzora razgovora sa savetnicima, Jelačićeva je danas potvrdila da je žalba upućena predsedniku Haškog tribunala Teodoru Meronu, ali da on još nije doneo odluku.

Šešelj je u žalbi i nekoliko puta u sudnici ocenio da nadzorom razgovora Tribunal krši njegova osnovna prava.

U glavnom postupku protiv Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93, završne reči optužbe i odbrane biće održane od 5. marta 2012.

Podsetimo, Šešelj je u pritvoru suda od februara 2003, kada se dobrovoljno predao, a suđenje mu je počelo u novembru 2007.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen nadzor Šešeljevih razgovora sa pravnim savetnicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2011

Sekretarijat Haškog tribunala produžio je nadzor komunikacije optuženog Vojislava Šešelja sa njegovim pravnim savetnicima na još mesec dana, izjavila je predstavnica suda Nerma Jelačić.   Jelačićeva je, u redovnom susretu sa izveštačima iz Tribunala, kazala da je nadzor produžen uz isto...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šešelj ostaje pod nadzorom

Izvor: RTS, 30.Nov.2011

Lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju produžen nadzor komunikacije, izjavila predstavnica Haškog tribunala Nerma Jelačić. Šešelj zloupotrebio nenadziranu komunikaciju objavljivanjem poverljivih podataka na internetu...Sekretarijat Haškog tribunala produžio je nadzor komunikacije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.