Presuda Šešelju u sredu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Šešelju u sredu?

HAG -

Haški tribunal mogao bi da u sredu, 4. maja, donese presudu lideru radikala Vojislavu Šešelju optuženom za zločine protiv čovečnosti, ukoliko proceni da nije potrebno izvođenje dokaza odbrane.

Nakon odluke sudija o raspravi po pravilu 98, tokom koje će se odrediti da li je tužilaštvo iznelo slučaj i da li je potrebno izvođenje dokaza odbrane, biće poznato da li će suđenje Šešelju biti nastavljeno.

Do sada u istoriji suđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pred Haškim tribunalom, sud nikada nije prihvatio zahtev odbrane optuženih da se prihvati prekid suđenja po pravilu 98.

Šešelj je, u sudskoj raspravi održanoj 9. marta, zatražio odštetu od 10 miliona evra i ponovio svoj zahtev da veće donese oslobađajuću presudu pošto tužilaštvo, kako je istakao, nije ništa dokazalo i ni na čemu ne temelji optužbu protiv njega.

Šešelju, koji se u pritvoru Tribunala nalazi od februara 2003. godine kada se dobrovoljno predao, sudi se za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Šešelj, kome se sudi od novembra 2007. godine, u januaru 2009. je dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet, po nalogu Pretresnog veća, zaštićen od javnosti.

Lider radikala je u julu 2009. godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, a u februaru 2010. drugi put je optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hag: Još nema slobode za Šešelja!

Izvor: S media, 02.Maj.2011

Sudsko veće utvrdilo da ima dovoljno dokaza da je Šešelj 1991-1993 podsticao na zločine nad nesrbima i širio međunacionalnu mržnju i strah. To znači da se suđenje lideru radikala nastavlja i da on ostaje u pritvoru!

Nastavak na S media...

Žalbom zadržavaju Šešelja u Hagu?

Izvor: B92, 03.Maj.2011, 01:45

Beograd -- Haško tužilaštvo pokušaće žalbom da blokira puštanje na slobodu Vojislava Šešelja ako sudsko veće u sredu odluči da nema dokaza za nastavak procesa, piše Blic...Aleksandar Kontić iz tužilaštva Haškog tribunala rekao je da je tužilaštvo uvereno da postoji dovoljno dokaza za...

Nastavak na B92...

Sutra odluka Haga o Šešelju

Izvor: B92, 03.Maj.2011

Hag -- Haški tribunal sutra odlučuje o zahtevu Vojislava Šešelja da se suđenje prekine. Haški tribunal do sada nije prihvatao takve zahteve optuženih...Nakon odluke sudija po pravilu 98, kojom će se odrediti da li je tužilaštvo iznelo slučaj i da li su potrebni dokazi odbrane, znaće se da...

Nastavak na B92...

Hag sutra odlučuje o Šešeljevoj krivici ?

Izvor: Studio B, 03.Maj.2011

Haški tribunal mogao bi sutra da donese presudu lideru radikala Vojislavu Šešelju optuženom za zločine protiv čovečnosti, ukoliko proceni da nije potrebno izvođenje dokaza odbrane...Nakon odluke sudija o raspravi po pravilu 98, tokom koje će se odrediti da li je tužilaštvo iznelo slučaj i...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.