Sutra odluka Haga o Šešelju

Izvor: B92, 03.Maj.2011, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra odluka Haga o Šešelju

Hag -- Haški tribunal sutra odlučuje o zahtevu Vojislava Šešelja da se suđenje prekine. Haški tribunal do sada nije prihvatao takve zahteve optuženih.

Nakon odluke sudija po pravilu 98, kojom će se odrediti da li je tužilaštvo iznelo slučaj i da li su potrebni dokazi odbrane, znaće se da li će suđenje biti nastavljeno.

Do sada u istoriji suđenja pred Haškim tribunalom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sud nikada nije prihvatio zahtev odbrane optuženih da se prihvati prekid suđenja po pravilu 98.

Šešelj je, u sudskoj raspravi održanoj 9. marta, zatražio odštetu od 10 miliona evra i ponovio svoj zahtev da veće donese oslobađajuću presudu pošto tužilaštvo, kako je istakao, ništa nije dokazalo i ni na čemu ne temelji optužbu protiv njega.

Šešelju, koji se u pritvoru Tribunala nalazi od februara 2003. godine kada se dobrovoljno predao, sudi se za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Sutrašnju raspravu u Haškom sudu televizija B92 će direktno prenositi od 9 i 30 ujutru.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.