Poštovaoci lika i dela odali počast Miloševiću

Izvor: Press, 11.Mar.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštovaoci lika i dela odali počast Miloševiću

Na grob bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Milosevića u Požarevcu danas su poštovaoci njegovog lika i dela položili cveće a među njima su bili lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, Srpske radikalne stranke Vojislav Šeselj, kao i funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić.
Počast Miloseviću odali su i građani iz raznih krajeva Srbije i delegacije njegovog rodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mesta Požarevca a političari su odvojeno odali počast Miloševiću.

Vulin, koji je i ministar u Vladi Srbije je posle odavanja počasti poručio da Srbija nije zaboravila svog prvog demokratski izabranog predsednika.

Vulin je rekao i da narod u demokratiji ne može da pogreši i da "kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga".

On je, kako prenosi "Blic" naveo i da je Miloševć grešio prilikom izbora prijatelja i saradnika "ali su neprijatelji njega nepogrešivo birali"

"Svaki njegov neprijatelj bio je i neprijatelj Srbije", istakao je Vulin, koji je bio u društvu bivšeg funkcionera SPS-a Milorada Vučelića.

Mrkonjić, koji svakoga 11. marta dolazi na Milošević grob, ponovo se založio da se omogući povratak u Srbiju njegovoj udovici i sinu -Miri i Marku Miloševiću.

On je rekao novinarima da ljudi iz vrha države koji su bili Milosevićevi saradnici treba da stvore uslove da se vrati njegova porodica u zemlju i da moze napokon da dođe na grob u Požarevac.

Prema njegovim rečima, to jeste obaveza države i građana prema delu i liku Miloševića, a "na tome insistiram ja i SPS".

Šešelj, koji je prvi put bio na Miloševićevom grobu, rekao je da je u Požarevcu danas trebao da bude ceo državni vrh "jer je Milošević ubijen zato što je branio srpske nacionalne interese".

"Mi smo u Hagu bili saborci i prijatelji i potresen sam jer je sramota za Srbiju da se jednom haškom junaku ne odaju državne počasti, a odaju se kriminalcima i mafijašima, izdajnicima poput Zorana Ðinđića", rekao je on, saopštila je SRS.

Lider radikala je rekao i da Ðinđićev grob u Aleji velika u Beogradu neće posetiti ali da se vrlo lako može deseti da sutra tamo pošalje svog zamenika Nemanju Šarovića sa glogovim kolcem.

Šešelj je naveo i da su radikali sa Milosevićem "bili i u fazama i političkih sukoba i političke saradnje" dodavši da su on i Mloševićem u Hagu "zaista postali iskreni prijatelji" i da je ponosan na to prijateljstvo.

Delegaciju Požarevca koja je položila vence na Milosević grob predvodili su gradonacelnik Miomir Ilicj i predsednik Gradskog odbora SPS Slobodan Jović.

Milošević je umro na današnji dan pre devet godina u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala bio je optužen za najteže zločine u BIH, Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.