Policija pretukla Šešeljevog sina

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pretukla Šešeljevog sina

Petorica policajaca Policijske uprave Sremske Mitrovice prilikom intervencije u kafani "Bela vita“ u tom gradu pretuklo je sina Vojislava Šešelja, Nikolu Šešelja (26) iz Zemuna i Đorđa Miščevića (23) iz Sremske Mitrovice. Policijski sindikat Srbije demantovao je da je bilo povređenih osoba.

Prema saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova pet policajaca iz Sremeske Mitrovice samoinicijativno i protivno službenom nalogu provalilo je zaključana vrata kafane, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je dvadesetak osoba učestvovalo u organizovanom pokeru.

U saopštenju se navodi da su policajci Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) izveli Nikolu Šešelja i Đorđa Miščevića iz Sremske Mitrovice i zadali im više udaraca po glavi i telu. Od

Policijski sindikat Srbije saopštio je večeras da su policajci postupali u okviru ovlašćenja.

Taj sindikat je naveo da su oni u taj kafić upućeni jer je prijavljena tuča, a da su po dolasku primetili veću grupu osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se nelegalno kockali.

"Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i otišli iz lokala, a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno", naveo je taj sindikat i demantovao da je tom prilikom bilo povređenih osoba.

U saopštenju se dodaje da je najveći broj prisutnih osoba u tom kafiću "prolazio kroz krivičnu evidenciju", a da neki imaju i zatvorske kazne više od pet godina.

zadobijenih udaraca, Nikoli Šešelju i Đorđu Miščeviću konstatovane su teške telesne povrede.

Policajci, koji su na intervenciju upućeni 26.oktobra, oko 2.30 časova, nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama.

Zbog teških povreda službene dužnosti, Slobodan Vuković, Srđan Kozbašić, Željko Drobnjak, Marko Mačkić i Vladimir Pavković biće privremeno udaljeni iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Zbog utvrđenog propusta u radu, disciplinski postupak biće pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog (44).

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici i sremskomitrovačka policija utvrđivanju postojanje krivične odgovornosti policajaca koji su te večeri pretukli dvojicu mladića.

Posle utvrđenog činjeničnog stanja protiv njih će biti podnete odgovarajuće krivične prijave, piše u saopštenju MUP-a.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.