Izvor: B92, 27.Okt.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SM: Suspendovano petoro policajaca

Beograd -- Suspendovano 5 policajaca koji su navodno pretukli goste jedne kafane u Sremskoj Mitrovici. Policjski sindikat Srbije tvrdi da policijci nisu koristili silu.

Incident se dogodio u kafani "Bela Vita", a suspendovani policajci su navodno pretukli učesnike organizovane igre pokera.

Policajci iz bili su upućeni na intervenciju, međutim oni su samoinicijativno i protivno službenom nalogu provalili zaključana vrata kafane u kojoj je dvadesetak lica učestvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u organizovanom pokeru.

Policajci su izveli Nikolu Šešelja iz Zemuna i Đorđa Miščevića iz Sremske Mitrovice i zadali im više udaraca po glavi i telu, od čega su oni zadobili teže telesne povrede, saopštila je policija.

U saopštenju se dodaje da policijski službenici nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama.

Zbog toga su suspendovani policajci Slobodan Vuković, Srđan Kozbašić, Željko Drobnjak, Marko Mačkić i Vladimir Pavković, a disciplinski postupak će biti pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog.

Policijski sindikat Srbije: Policija nije nikog pretukla

Policijski sindikat Srbije tvrdi da pripadnici interventne patrole nisu u kafeu "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici "nikoga pretukli, kako je objavljeno".

"Pripradnici intervente patrole upućeni su u kafić 'Bela vita', jer je prijavljena masovna tuča. Kada su došli na mesto događaja nisu zatekli sukob, ali je primećena veća grupa osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se bavili nelegalnim kockanjem", stoji u saopštenju Policijskog sindikata.

"Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i tišli iz lokala", navodi se u saopštenju, "a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno".

Prema saopštenju, "veći broj građana javio se tokom dana i u lokalnu policijsku stanicu i Policijskom sindikatu Srbije, kako bi potvrdili da do nikakvog sukoba policajaca i kockara koji su se tu nalazili nije došlo".

"Treba istaći da su policajci te osobe zatekli u vršenju krivičnog dela nelegalnog organizovanja igara na sreću", napominje Policijski sindikat.

"Takođe, Nikola Šešelj nije povređen u navodnoj tuči sa policajcima", tvrdi Policijski sindikat, "već je potvrdu o povredama izvadio u jednoj privatnoj klinici".

"Pretpostavljamo da kreiranjem navodnog incidenta, učesnici kockarske seanse pokušavaju da zaštite sebe i saigrače od krivične prijave, prebacujući odgovornost na policajce", piše u saopštenju Policijskog sindikata.

Prema rečima predsednika Policijskog sindikata Srbije, javnost je potrebno upoznati sa svim detaljima ovog događaja, "kako se ne bi dogodilo da policajci budu krivi samo zato što su vršili svoj posao u okvirima ovlašćenja".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci pretukli pokeraše

Izvor: Blic, 27.Okt.2010

Policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) suspendovani su sa posla i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teških povreda službene dužnosti, saopštio...

Nastavak na Blic...

Policajci pretukli Šešeljevog sina

Izvor: Blic, 27.Okt.2010

Sremska Mitrovica - Nikolu Šešelja(26), najstarijeg sina Vojislava Šešelja, lidera radikala pretukla su pretprošle noći u kafani “Bela vita” u Sremskoj Mitrovici petorica lokalnih policajaca, koji su nasilno i bez naloga upali u lokal u kome je dvadesetak osoba organizovano igralo poker. ..Policajci...

Nastavak na Blic...

Blic: Policajci pretukli Šešeljevog sina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2010

Nikolu Šešelja, najstarijeg sina Vojislava Šešelja lidera radikala pretukla su prošle noći u kafani "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici petorica lokalnih policajaca, koji su bez naloga upali u lokal u kome je on sa dvadesetak osoba igrao poker, saznaje "Blic". Policajci su, posle provale u kafanu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Policija prebila Šešeljevog sina Nikolu

Izvor: Svet, 28.Okt.2010, 11:29

Nikola Šešelj (26) iz Zemuna, sin Vojislava Šešelja, teško je povređen kada su ga napala petorica policajaca ispred bifea "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici. Incident se desio prekjuče oko 2.30. Pored Nikole, pretučen je i Đorđe Miščević (23) iz Sremske Mitrovice.

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.