Policajci pretukli Šešeljevog sina

Izvor: S media, 27.Okt.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci pretukli Šešeljevog sina

Najstarijeg sina Vojislava Šešelja, Nikolu, prosle noći u kafani "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici pretukla petorica lokalnih policajaca. Policajci bez naloga upali u lokal u kome je Nikola Šešelj sa dvadesetak osoba igrao poker, potvrdjeno S media portalu u MUP-u Srbije.

Nikolu Šešelja, najstarijeg sina Vojislava Šešelja lidera radikala pretukla su prošle noći u kafani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici petorica lokalnih policajaca, koji su bez naloga upali u lokal u kome je on sa dvadesetak osoba igrao poker.

Policajci su, posle provale u kafanu, napolje izveli Nikolu Šešelja i Đorđa Miščevića (23) iz Sremske Mitrovice, i više puta ih udarili po glavi i telu. Od zadobijenih udaraca, Šešelju i Miščeviću konstatovane su teške povrede.

Nikola Šešelj je sin prvenac Vojislava Šešelja iz njegovog prvog braka sa suprugom Vesnom. Nikolu Šešelja, kao kum krstio je Vuk Drašković, lider SPO-a.

MUP Srbije je, povodom incidenta u Sremskoj Mitrovici saopštio da su policajci Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) suspendovani sa posla, a protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teških povreda službene dužnosti.

Sindikat demantuje

Policijski sindikat Srbije saopštio je večeras da su policajci iz Sremske Mitrovice, protiv kojih je MUP podneo krivične prijave nakon intervencije u kafani "Bela vita" u tom gradu, postupali u okviru ovlašćenja.

Taj sindikat je naveo da su oni u taj kafić upućeni jer je prijavljena tuča, a da su po dolasku primetili veću grupu osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se nelegalno kockali.

"Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i otišli iz lokala, a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno", naveo je taj sindikat i demantovao da je tom prilikom bilo povredjenih osoba.

-Petorica policajaca upućeni su 26. oktobra u 2.30 sati na intervenciju u kafanu "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici. Samoinicijativno i protivno službenom nalogu, policajci su provalili zaključana vrata kafane u kojoj je dvadesetak osoba učestvovalo u organizovanom pokeru. Zatim su izveli Nikolu Šešelja i Đorđa Miščevića i zadali im više udaraca po glavi i telu. Po dolasku u PU Sremska Mitrovica, petorica policajaca nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama, saopšteno je S media portalu iz MUP-a.

U saopštenju se navodi i da će zbog teških povreda službene dužnosti, petorica policajaca biti privremeno udaljeni iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Zbog propusta u radu, disciplinski postupak biće pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog (44).

Krivične prijave protiv policajaca

MUP navodi i da Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici i sremskomitrovačka policija rade na utvrđivanju postojanja krivične odgovornosti policajaca, i da će nakon toga, protiv suspendovanih policajaca biti podnete krivične prijave.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.