Odbijena još jedna žalba Šešelju

Izvor: RTS, 30.Maj.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena još jedna žalba Šešelju

Lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju apelacione veće Haškog tribunala odbilo je žalbu na presudu kojom je osuđen na dve godine zbog nepoštovanja tog suda. To je treća presuda Šešelju zbog nepoštovanja suda. Šešelj se u Hagu nalazi od 2003. godine. Apelaciono veće Haškog tribunala odbacilo je danas žalbu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na presudu kojom je osuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na dve godine zatvora zbog nepoštovanja tog suda.

Šešelj je osuđen na dve godine zatvora pošto sa ličnog veb sajta nije uklonio poverljive informacije, ne poslušavši naredbu Sudskog veća Haškog tribunala, saopštio je taj sud.

Zvaničnu naredbu Šešelju o uklanjanju poverljivih informacija sa sajta sud je izdao 29. marta 2012, a on je zbog nepoštovanja te naredbe osuđen 28. juna iste godine, nakon čega je 18. jula uložio žalbu na presudu.

Haški tribunal je podsetio da je ovo treća presuda Šešelju zbog nepoštovanja tog suda.

Šešelju se pred Haškim tribunalom sudi zbog optužbi za zločine i zločine protiv čovečnosti nad nesrpskim stanovništvom u BiH, Hrvatskoj i Srbiji u periodu od 1991. do 1994. godine.

Šešselj se Haškom tribunalu dobrovoljno predao 24. februara 2003. godine, gde je u pritvoru tog suda četiri i po godine čekao početak suđenja, do novembra 2007.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijena žalba Šešelja na presudu o nepoštovanju suda

Izvor: Press, 30.Maj.2013

Šešelj je osuđen na dve godine zatvora pošto sa ličnog veb sajta nije uklonio poverljive informacije, ne poslušavši naredbu Sudskog veća Haškog tribunala, saopštio je taj sud... Šešelju se pred Haškim tribunalom sudi zbog optužbi za zločine i zločine protiv čovečnosti nad nesrpskim...

Nastavak na Press...

Šešelju odbijena još jedna žalba

Izvor: RTS, 30.Maj.2013

Lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju apelacione veće Haškog tribunala odbilo je žalbu na presudu kojom je osuđen na dve godine zbog nepoštovanja tog suda. To je treća presuda Šešelju zbog nepoštovanja suda. Šešelj se u Hagu nalazi od 2003. godine...Žalbeno veće Haškog tribunala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.