MRAČNA TAJNA: Da li je Vojislav Šešelj silovan u Zenici?

Izvor: Kurir, 05.Apr.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRAČNA TAJNA: Da li je Vojislav Šešelj silovan u Zenici?

Predsednik radikala nikad dosad nije hteo da govori o takozvanom slučaju Balerina iz zeničkog kazamata koji ga prati decenijama.

BEOGRAD - Lidera SRS Vojislava Šešelja već decenijama prati nepotvrđena glasina da je, navodno, u 29. godini bio silovan u zatvoru u Zenici, piše Njuzvik u najnovijem broju!

Nedeljnik je preneo intervju s liderom SRS Vojislavom Šešeljem o, kako se navodi, njegovoj najmračnijoj tajni - „slučaju Balerina“.

Mihael Martens, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dopisnik nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtung, piše da mu je nekadašnji disident Dragomir Olujić predočio da Šešelj ne voli da govori o tome, pa da je zbog toga čak „spreman i da ubije“.

Progovorio

- Nikad ga ne pitajte to za Balerinu, ubiće vas. On nikako ne želi da ga podsećaju na to - poručio je Olujić novinaru. Šifra „Balerina“ znači, objašnjava autor, da je Šešelj tokom boravka u zeničkom zatvoru bio silovan, a Balerina je upravo nadimak koji ga je pratio posle tog navodnog događaja. Međutim, Šešelj je ipak bio spreman da odgovara na pitanja o pomenutom događaju, da li je to istina i šta se u Zenici dogodilo.

Kako navodi Martens, on je na pitanja odgovarao normalno, iako je Olujić upozoravao da o tome neće hteti da govori. Nakon što ga je novinar upitao da li je bio suočen sa nasiljem te vrste u zatvoru i zbog čega je plasirana ta priča, Šešelj je rekao:

- Da bi me na bilo koji način diskalifikovali. Da je istina, to bi se tada doznalo. U to vreme nisam bio aktivan u partijskoj politici, ne bih to morao da krijem. Da je to bilo istina, predstavljalo bi strašan argument protiv režima - rekao je Šešelj. On je dalje ispričao da su ga jednom prebili kad je već osmi dan štrajkovao glađu:

O traumama

- A kad me policajac tuče, nikad ne pružam otpor. Ako te tuku dva policajca, a ti se opireš, doći će još dva, pa pet, pa deset. Čovek nema nikakvih izgleda kada ga policija tuče u zatvorenom prostoru.

Dragomir Olujić nije mogao da potvrdi da je priča o silovanju tačna, prenosi Njuzvik, ali potvrđuje da je Šešelj po izlasku iz zatvora bio drugi čovek. Mladi komunistički intelektualac postao je najradikalniji velikosrpski nacionalista devedesetih godina, čovek koji mrzi muslimane i Hrvate. To, međutim, nije moralo da ima veze s navodnim silovanjem, navodi autor.

(N. M.)

Predao zahtev

ČEKA PASOŠ

Lider SRS Vojislav Šešelj juče je predao dokumenta u SUP Zemun radi izdavanja pasoša. On je rekao da će mu putna isprava biti izdata sutra.

Autor: Foto: Dragan Kadić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.