Krasić: Tribunal se iživljava nad Šešeljem

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Tribunal se iživljava nad Šešeljem

Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, izjavio je danas da odluka Haškog tribunala da se lideru radikala uskrati pravo korišćenja godišnjeg odmora predstavlja iživljavanje nad njim.

"Pretresno veće Tribunala, koje se proglasilo nenadležnim da odluči o zahtevu Šešelja da koristi godišnji odmor, pokazalo je da je nenadležno i da sudi lideru radikala za krivična dela koja su navedena u optužnici", rekao je Krasić na konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je rekao da je Šešelj, koji skoro osam i po godina leži u haškom pritvoru, "izložen mržnji u Tribunalu koji nastoji da ga što duže zadrži u Hagu".

Krasić je naglasio da Haški tribunal predstavlja "bruku i sramotu pravničke službe", kritikujući aktuelnu vlast u Srbiji što ništa ne preduzima zbog "iživljavanja nad državljaninom Srbije".

"Haški tribunal nastoji da omogući stranakama u Srbiji još jedan mandat i očekuje da se nešto dogodi, što bi prekinulo postupak Šešelju i sprečilo da se sazna istina - da ne postoji udruženi zločinački poduhvat sa srpske strane", rekao je Krasić.

On je dodao da sledeće sedmice nije planirano pojavljivanje Šešelja u sudnici Haškog tribunala i da uskoro, od 25. jula, predstoji letnja pauza u radu tog suda, koja će trajati do 12. avgusta.

Šešelju se sudi zbog zločina protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine. On se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u februaru 2003. godine, a suđenje mu je počelo novembra 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.