Krasić: Tribunal odlaže završetak suđenja

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Tribunal odlaže završetak suđenja

Šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Vojislava Šešelja, Zoran Krasić izjavio je danas da bi, prema najnovijim najavama iz Haškog tribunala, suđenje lideru radikala trebalo da se završi u septembru.

"Haški tribunal na taj način nastavlja da odlaže završetak suđenja Šešelju jer je prvobitno kraj procesa bio najavljen za mart, pa za maj, pa za jun", rekao je Krasić na konferenciji za novinare.

Krasić očekuje da se do septembra odvijaju dva sporedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postupka protiv Šešelja za nepoštovanje suda, od kojih je prvi u žalbenoj fazi, dok drugi još nije ni počeo.

On veruje da će se rešiti pitanje Šešeljevog zahteva za izuzeće pojedinih sudija u tom drugom postupku za nepoštovanje suda.

Krasić je rekao da se na bazi dosadašnjeg toka postupka ne može izvesti zaključak da je Šešelj kriv, podsetivši da je 12. maja završena prva faza glavnog postupka za ratne zločine saslušanjem poslednjeg svedoka tužilaštva i suda.

Krasić je rekao da je cilj Haškog tribunala od početka bio da Šešelju na silu nametne branioca, da Šešeljeva najnovija knjiga "Policijski dosije" predstavlja dokaz o nepostojanju udruženog zločinačkog poduhvata i da su prekršena 83 pojedinačna prava Šešelja koji se već osmu godinu nalazi u haškom pritvoru.

Krasić je rekao da u Haškom tribunalu nisu najavili nastavak suđenja Šešelja za sledeću nedelju.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Šešelj je 21. januara 2009. godine dodatno optužen za nepoštovanje tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji identitet po nalogu Pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu.

Šešelj je 4. februara 2010. godine po drugi put optužen zbog obljavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.