Krasić: Pritisci iz Beograda da Šešelj ostane u pritvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Pritisci iz Beograda da Šešelj ostane u pritvoru

BEOGRAD -

Pojedinci iz Srbije traže od Haškog tribunala da Vojislav Šešelj što duže ostane u pritvoru, izjavio je danas šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Zoran Krasić.

"Neki ljudi odavde vrše pritisak da se Vojislav Šešelj što duže zadrži (u Hagu). Neki bi bili najsretniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se Šešelju ukine voda", rekao je Krasić na konferenciji za novinare u Zemunu ali nije naveo njihova imena.

Govoreći o ljudima koji ne bi želeli da se Šešelj vrati u Srbiju, Krasić je, aludirajući na Aleksandra Vučića iz Srpske napredne stranke, rekao da je "nekima od njih Saša Vukadinović (direktor Bezbednosno informativne agencije) izdao uverenja da nisu strani špijuni".

Vučić je u januaru na sopstveni zahtev od BIA dobio uverenje da nije britanski špijun za šta su ga optužili poslanici Srpske radikalne stranke na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost.

Krasić je izrazio uverenje da će se uprkos pritiscima iz Beograda Šešelj vratiti u Srbiju. On je ponovo optužio haško tužilaštvo da je podiglo optužnicu protiv Šešelja na osnovu lažnih dokaza.

Lider Srpske radikalne stranke je optuzen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.