Krasić: Netačne tvrdnje o zdravlju Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2009, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Netačne tvrdnje o zdravlju Šešelja

BEOGRAD - Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom Zoran Krasić izjavio je danas da su poslednjih šest analiza krvi lidera radikala pokazale loše rezultate i da su netačne tvrdnje Tribunala da se poklanja velika pažnja zdravlju haškim optuženika u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Na konferenciji za novinare, Krasić je rekao da je Šešelj 2003. godine u Hag otišao kao zdrav, da mu se krši pravo na ekspeditivno suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da mu je od 28. septembra 2008. zabranjena privilegovana komunikacija s pravnim savetnicima i timom koji pomaže njegovu odbranu.

Krasić je kazao da je cilj da se Šešeljev predmet okonča likvidacijom lidera radikala, da bi se uklonio s političke scene Srbije i da Haški tribunal pomaže Demokratskoj stranci u rasturaju Srbije.

Ukazujući da se najavljuje i postupak protiv Šešelja zbog navodnog zastrašivanja svedoka u sudnici, Krasić je rekao da sledeće nedelje neće biti suđenja Šešelju zbog praznika koje slave Ujedinjene nacije.

Haški tribunal je odbacio navode Krasića koji je izrazio strahovanje za život Šešelja, navodeći da Tribunal priprema isti scenario protiv Šešelja kao i protiv Slobodana Miloševića.

Predstavnica za štampu Tribunala Nerma Jelačić je 8. aprila rekla da su optužbe da Tribunal planira da naudi Šešelju neistinite i neosnovane.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini u periodu od 1991. do 1993. godine.

Šešelj je 21. januara dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji je identitet po nalogu Pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.