Jerkov: Obavestila sam Komitet da sam izložena maltretiranju

Izvor: RTS, 11.Apr.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Obavestila sam Komitet da sam izložena maltretiranju

Poslanica DS-a Aleksandre Jerkov saopštila je da je ohrabruje podrška koju je dobila povodom pretnji koje joj je uputio Vojislav Šešelj.
Aleksandra Jerkov je saopštila da je dobila podršku "od brojnih poslanika i poslanica Evropskog parlamenta, nemačkog parlamenta, zvaničnica ženske organizacije Evropske partije socijaldemokrata, dugogodišnjih saboraca iz regiona, aktivista i aktivistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz zemlje i inostranstva".
Podrška je, navodi, "ohrabruje i uverava da je naša obaveza da se pred nasiljem, pretnjama i mržnjom nikada ne smemo povlačiti, upravo zbog onih građana koji nemaju zaštitu javnosti i koji su se iz bilo kog razloga našli na putu onima koji ili pripadaju režimu ili imaju njegovu podršku".
"Kao predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji obavestila sam članove Komiteta da sam već godinu dana u Skupštini i van nje izložena maltretiranju, pretnjama i nasilju od strane osuđenog ratnog zločinca, bez ikakve sankcije i uz opšte odobravanje onih koji vode Skupštinu Srbije, a u narednim danima ću i zvanično podneti žalbu pred Komitetom kojim predsedavam", navela je Aleksandra Jerkov.
Ističe i da podrška koju je dobila ne može da zameni reakciju nadležnih pravosudnih organa koji, ističe, već treći dan ne reaguju na otvorene pretnje koje su joj javno upućene.
"Poražavajuća je činjenica da tužilaštvo i policija svoj posao, umesto po zakonu, očigledno rade po diktatu režima Aleksandra Vučića. Zbog toga više neću čekati da reaguju po službenoj dužnosti, nego ću sama preduzeti korake koji će omogućiti da oni koji javno prete odgovaraju pred zakonom", zaključila je Jerkov.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.