JELAČIĆ: ŠEŠELJ U BOLNICU VRAĆAN ZBOG PREDOSTROŽNOSTI

Izvor: Kurir, 25.Jan.2012, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JELAČIĆ: ŠEŠELJ U BOLNICU VRAĆAN ZBOG PREDOSTROŽNOSTI

U oba slučaja Šešelj je vraćen u pritvorsku jedinicu posle nekoliko sati što znači da su lekari procenili da nije potrebna hospitalizacija, rekla portparolka tribunala

HAG - Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je danas da je protekle sedmice u medijima bilo nekoliko netačnih izjava o zdravlju Vojislava Šešelja i da je on nedavno prebacivan u bolnicu samo zbog predostrožnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ona je to izjavila na konferenciji za novinare, odgovarajući na novinarsko pitanje o tvrdnjama Šešljevih partijskih kolega da je u pritvorskoj jedinici imao neadekvatno lečenje i primao pogrešnu terapiju kao i da su to potvrdili lekari u civilnoj bolnici u koju je nedavno primljen, saopštio je Tribunal.

Jelačić je ponovila da, u dva navrata kada je Šešelj nedavno prebacivan u bolnicu izvan Tribunala, to nije rađeno zbog hitne potrebe već iz predostrožnosti. U oba slučaja Šešelj je vraćen u pritvorsku jedinicu posle nekoliko sati što znači da su lekari procenili da nije potrebna hospitalizacija, rekla je Jelačićeva, naglasivši da je obaveza tribunala da poštuje osnovna ljudska prava svih optuženih uključujući i njihovo pravo na privatnost po pitanju medicinskih informacija koja se tiču njihovog zdravlja.

"Šešelj nastavlja da Tribunalu odbija pristup detaljima njegovog lečenja ali se po dostupnim informacijama može zaključiti da su izjave o stanju njegovog zdravlja, date u Beogradu, netačne", navodi se u saopštenju Tribunala. Jelačić je dalje potvrdila da je sekretarijat Haškog tribunala odobrio zahtev Šešelja da ga posete lekari iz Srbije, a da je optuženi o tome obavešten još juče.

Na novinarsko pitanje da li može potvrditi da je na toj list jedan lekar ginekolog, Jelačićeva je kazala da ne može otkrivati imena lekara, ali da su odobrena ona četvorica koja je Šešelj tražio. Jelačićeva je naglasila da su netačne tvrdnje da je bilo kašnjenja oko odobrenja tog zahteva.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Netačne izjave o zdravlju Šešelja"

Izvor: B92, 25.Jan.2012

Hag/Beograd -- Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je da je Vojislav Šešelj nedavno prebacivan u bolnicu samo zbog predostrožnosti, a ne zbog hitne potrebe...Vojislav Šešelj (foto: zvanični sajt Tribunala)..Jelačićeva je to izjavila na konferenciji za novinare, odgovarajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.