HAOS U STUDIJU: Šešelj od Marića tražio da pusti OVAJ snimak na kome je Hitler (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 11:20

HAOS U STUDIJU: Šešelj od Marića tražio da pusti OVAJ snimak na kome je Hitler (VIDEO)

Prvi maj nije simbol zaštite radničkih prava, tvrdi predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Lider radikala podsetio je da su Srbi išli na đurđevdanski uranak.

Takođe, Šešelj je insistirao da u studiju Hepi TV budu prikazani snimci slavlja Prvog maja u Hitlerovoj Nemačkoj i nastavio svoju kritiku "praznika rada" dok je gledao snimke.

Voditelj Milomir Marić je rekao da su komunisti zabranjivali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovakve snimke.

Šešelj je kazao da su sva radnička prava u komunističkoj Jugoslaviji bila ukinuta, a sindikati su postojali samo formalno.

- Oni nisu mogli da se bore za radnička prava. Bili su organizovani da obezbede malo jeftiniju zimnicu članovima sindikata, malo jeftinije svinjske polutke... - kazao je lider radikala.

Predsednik SRS je istakao da je u toj stranci danas radni dan.

- Mi smo protiv tog praznika, ako dođemo na vlast ukidamo to. Slavićemo Svetog Savu i Vidovdan kao državne praznike. 1886 učestvovalo je 10.000 radnika u demonstracijama u Čikagu. Došlo je do pucnjave, ubijeno po nekoliko radnika, a onda je neko bacio bombu, mnogi su ubijeni i ranjeni. Onda ih je jedno 15 osuđeno na smrt i obešeno, desilo se to u Čikagu. Druga Internacionala je odlučila da to prolgasi za međunarodni praznik rada. NIjedan američki sindikat ne slavi Prvi maj.  To je preuzela Druga Internacionala i prihvatila Treća i Kominterna - rekao je on i dodao: „Hitler je bio na čelu Nemačke nacionalsocijalističke radničke partije Nemačke i slavio je Prvi maj i to spektakularno, uz parade.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.