Da li će Palma i Šešelj podržati Anu Brnabić?

Izvor: Mondo, 16.Jun.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Palma i Šešelj podržati Anu Brnabić?

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da će njegova stranka glasati protiv Vlade Srbije, koju bi predvodila predsednica Ana Brnabić, a podrška će izostati po svemu sudeći i od Dragana Markovića Palme.

"Mi smo opozicija, mi ćemo glasati protiv, a o svemu drugom ćemo govoriti na sednici Skupštine Srbije. Mi ćemo napasti predsednika, mandatara, predlog programa i sastava Vlade. Spremamo se intenzivno", rekao je Šešelj agenciji Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Dragan Marković Palma iz Jedinstvene Srbije je nakon imenovanje Ane Brnavić za mandatara za sastav nove Vlade Srbij kratko napisao na Facebooku: "Ana Brnabić nije moj premijer".

Vučićev predlog je stigao u Skupštinu Srbije, a sednica na kojoj će se raspravljati i glasati trebalo bi da bude održana sledeće nedelje, pre 23. juna i zvanične inauguracije predsednika Srbije, koji je nedavno položio zakletvu.

Jedinstvena Srbija je dobila šest mesta u Skupštini Srbije, kao deo koalicije sa SPS, koja je, za razliku od prvog saveznika, podržala Vučićev izbor.

Ana Brnabić - biografija

Iako nije bilo izvesno da li će Markovićevi poslanici glasati za izbor Ane Brnabić, Palma je danas zvanično objavio da Jedinstvena Srbija ipak neće podržati Anu Brnabić.

"Kada je u pitanju ta populacija i ta tema, moj stav je poznat u celoj Evropi. Poslanici JS i ja nećemo glasati da Ana Brnabić bude naš premijer", rekao je Palma za B92.

Dodao je da "svako dete u Srbiji zna njegov stav po tom pitanju".

Ana Brnabić: Palma vređa sve!

Čak i bez poslanika Jedinstvene Srbije, koalicija oko SNS, SPS i PUPS će imati dovoljan broj glasova za izbor novog predsednika Vlade Srbije, piše B92.

Marković je i posle konsultacija sa Vučićem rekao da premijer Srbije treba da bude "domaćin, koji ima decu i zna kako da se bori za ostalu decu".

Ani Brnabić poveren je mandat za sastav nove Vlade Srbije, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da parlament o izboru nove Vlade raspravlja naredne nedelje.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.