DA LI JE BOŠKO POKRAO HILANDAR? Teolog tvrdi: Obradović je običan prevarant koji zloupotrebljava srpske svetinje

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 10:53

DA LI JE BOŠKO POKRAO HILANDAR? Teolog tvrdi: "Obradović je običan prevarant koji zloupotrebljava srpske svetinje"

Teolog Miloš Stefanović i lider SRS Vojislav Šešelj udarili su na Obradovića i njegovu sliku kao poštenog Srbina i iskrenog pravoslavca.

Kako je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno, manje-više tako je i u političkoj kampanji, naročito ako je u pitanju opozicija. Stranka Dveri od samih svojih začetaka zasnivala je svoj program na očuvanju porodičnih vrednost, vraćanjem srpstva na stare staze slave i uzdizanje pravoslavlja na nivo iz Dušanovog carstva. Ipak, u svojoj kampanji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po rečima teologa i verskog analitičara Miloša Stojkovića, ali i po tvrdnjama lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, Obradović se služio i nekim neetičkim i svakako nehrišćanskim metodama.

- Lider Dveri Boško Obradović običan je prevarant koji zloupotrebljava srpske svetinje, iz kojih je godinama izvlačio novac za sopstvene potrebe. I sada je slagao narod da ga je primilo rukovodstvo Svete Gore, što je izmišljotina koju koristi da se izreklamira, i to putem Tvitera, sa svetog mesta. - ogorčeno je poručio teolog i verski analitičar Miloš Stojković, zaposlen pri manastiru Hilandar.

Obradović se 2018 na svom Tviter nalogu pohvalio da je uz "veliki blagoslov" četiri dana obilazio manastire na Svetoj gori. Stojković je, međutim, tvrdio da lider Dveri laže.

- Kao neko ko dobro poznaje prilike na Svetoj gori, želim javno da kažem da je ovo što Obradović priča potpuna neistina, da ne bi više varao narod. On nije primljen ni kao predstavnik Dveri niti narodni poslanik, već je bio samo deo delegacije Udruženja za očuvanje porodice. - istakao je tom prilikom Stojković.

Са игуманом Методијем у древној српској царској лаври манастиру Хиландару! Имали смо велики благослов да међународна делегација Пријатељи Православља из 8 земаља, међу њима и ми из Двери из Србије, за 4 дана обиђе 12 великих манастира и скитова на Светој Гори. Хвала Богу за све! pic.twitter.com/jtWCmLIp2D

— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) March 25, 2018

- Jedino je zvanično primljen predsednik Moldavije Igor Dodon, s kojim se i zvanično razgovaralo, jer je predsednik Kongresa za zaštitu porodice. Ovo je samo još jedan pokušaj Boška Obradovića da predstavi sebe kao nekog koga uvažavaju i primaju u svetinjama, što je potpuna laž - dodao je Stojković.

On je ponavljao da u manastiru Hilandar nikakav zvaničan susret sa upravom manastira nije imao bilo koji predstavnik Dveri, već isključivo predstavnik Moldavije sa saradnicima.

- Sama činjenica da Obradović pokušava preko Tvitera da se promoviše sa Svete gore dovoljno govori o tome koliko je iskreno vezan za svetinje i pravoslavlje - ironično je rekao teolog.

On je tvrdio i da je Obradović godinama uzimao novac od srpskih svetinja, i u zemlji i u inostranstvu, te da ga je, umesto za štampanje publikacija i ostalih aktivnosti za širenje srpstva, prisvajao za svoju platu i zarade najbližih saradnika u Dverima.

- Eto o kakvom se lažnom patrioti radi, o čoveku koji živi od priče o srpstvu i Srbiji. To su patriote koje uzimaju novac da bi govorile o srpstvu - zaključio je Stojković.

Кратко јављање из манастира Ватопед-Света Гора код старца Јефрема заједно са председником Молдавије Игором Додоном. pic.twitter.com/9OZRnvSXlD

— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) March 23, 2018

On je tom prilikom priznao da je nekada i lično odnosio novac Obradoviću i njegovim saradnicima u restoran "Kraljevo" u Beogradu, preko puta prostorija Dveri, a na ovu priču se u jednom TV duelu osvrnuo i lider SRS Vojislav Šešelj.

- Znate li ko je Miloš Stojković, predstavnik Hilandara, koji Vam je donosio pare iz Hilandara, namenska sredstva – upitao je Šešelj Boška i objasnio da je upravo taj Miloš Stojković sada jedan od urednika na televiziji Naša.

- Inače, donosio Vam je novac u više navrata iz Hilandara. Taj novac je bio namenski da biste određene publikacije štampali, da biste neke ideje ovde promovisali, a Vi ste taj novac sav prisvojili i sad više ne smete priviriti u Hilandar zbog toga. A on Vam je novac donosio u Višegradsku ulicu u restoran "Kraljevo" prekoputa prostorija Vaše stranke. Bili su prisutni kad Vam je predavao novac Srđan Nogo, Zoran Radojčić i Vi. To je jedna stvar. Lažno ste se u Hilandaru zaklinjali da nikada nećete u političku partiju, da nikad nećete u izbore. Zaklinjali ste se sa svojim najbižim političkim saradnicima pred ikonom Bogorodice Trojeručice. Čak ste tražili da Vam Hilandar obezbedi mesečnu platu – ispričao je Šešelj.

Na sve ovo Boško je upitao da li je Šešelju te informacije dalo drvo mudrosti iz "Zadruge", budući da nije imao nikakvih argumenata da pobije ovu tvrdnju lidera SRS.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.