Bojić vodi lekarski tim za Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojić vodi lekarski tim za Šešelja

Tim za odbranu lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja predao je Haškom tribunalu zahtev da ga pregleda grupa srpskih lekara koje sam izabere, kako bi se precizno utvrdilo njegovo zdravstveno stanje, izjavio je danas zamenik predsednika radikala Nemanja Šarović.

On je, na konferenciji za novinare, najavio i da će SRS u subotu u podne ispred kancelarije Haškog tribunala u Beogradu organizovati prvi u nizu skupova podrške Šešelju, koji je 11,5 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pritvoru, u kome je i oboleo, a ne pruža mu se adekvatna zdravstvena nega.

Tim lekara, koji je već oformljen, rekao je Šarović, predvodiće Milovan Bojić, a u Hag će otići tek kad Šešelj dobije rezultate sa PET-skenera, na kojem je pregledan i snimljen.

Do sada se, po pravilu, dešavalo da se detalji o Šešeljevom zdravstvenom stanju kriju i od njega samog, i prethodna dijagnoza je sakrivana od njega samog, što je ne samo presedan, nego i skandal i još jedan dokaz da Tribunal čini sve kako bi ga likvidirao, konstatovao je Krasić.

On je saopštio i da se SRS danas obratila patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju i zatražila njegov blagoslov da u svim eparhijama u narednom periodu budu održani molebani za "zdravlje, slobodu i brz povratak Šešelja narodu i porodici".

Šarović je rekao i da dozvola Haškog tribunala za posetu lekarskog tima Šešelju još nije dobijena, a da ne vidi ni razlog zašto policija ne bi dozvolila održavanje protestnog skupa ispred kancelarije Haškog tribunala na Dedinju, jer će to biti mirno okupljanje.

On je poručio da će, ako policija ne dozvoli protest, članovi SRS početi blokadu te kancelarije, pravljenjem "živog zida oko nje".

"Kao što policija pravi blokadu, možemo i mi praviti blokadu od živih ljudi. Dok god bude blokirano lečenje Šešelja, biće i blokade kancelarije Haškog tribunala u Beogradu", rekao je Šarović.

On je najavio i da će SRS organizovati širom Srbije, u dijaspori i u Republici Srpskoj niz protestnih skupova u znak podrške Šešelju, a 8. novembra i ispred sedišta Tribunala u Hagu.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.