Šta je Haradinaj tražio od Sebastijana Kurca?

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Haradinaj tražio od Sebastijana Kurca?

Beč -- Ramuš Haradinaj zatražio od austrijskog kancelara Sebastijana Kurca da se pitanje vizne liberalizacije za Kosovo stavi na dnevni red Saveta EU.

Haradinaj, koji boravi u Beču na radnom doručku na koji je Kurc pozvao sve premijere država Zapadnog Balkana i Kosova, napisao je na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fejsbuku da je austrijskom kancelaru predočio da je "Kosovo jedina zemlja čiji građani ne mogu slobodno da se kreću".

"Naglasio sam da je Kosovo posvećeno jačanju regionalne saradnje i spremnosti da preuzme svoje obaveze, ali da bi to trebalo da bude recipročno. Obavestio sam joj kolege da je zemlja postigla napredak u sprovođenju ŠP i ERA 1 i sada očekujemo pokretanje ERA 2 ", napisao je Haradinaj i dodao da je Kosovo ispunilo sve uslove za dobijanje vizne liberalizacije.

Zato je, naveo je, od kancelara Kurca zatražio da liberalizacija viznog režima bude stavljena na dnevni red Saveta EU.

"Pored našeg prava na slobodu kretanja, liberalizacija viznog režima za Kosovo znači više partnerstava, više tržišnih mogućnosti za razmenu zemalja EU i regiona", zaključio je Haradinaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj od Austrije traži odluku o viznoj liberalizaciji

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2018

Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, zatražio je od austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, da se pitanje vizne liberalizacije za Kosovo stavi na dnevni red Saveta EU...Haradinaj, koji boravi u Beču na radnom doručku, na koji je Kurc pozvao sve premijere država Zapadnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.