Šoltes: Nadam se da će vize za Kosovo biti ukinute do maja 2019.

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoltes: Nadam se da će vize za Kosovo biti ukinute do maja 2019.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Igor Šoltes potvrdio je da među članicama Evropske unije ima zemalja koje su rezervisane prema odobrenju bezviznog režima za kosovske žitelje, dodajući da se nada da će pozitivna odluka ipak biti doneta do maja sledeće godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Igor Šoletes je, u intervjuu za prištinski Zeri, preporučio ministarki za evropske integracije u kosovskoj vladi Durati Hodži da se sretne sa ministrima zemalja koje oklevaju, da ih ubedi da glasaju za liberalizaciju viznog režima za Kosovo.

"Savetovao sam kosovske ministre da blisko sarađuju sa ambasadama i ministrima zemalja koje mogu da utiču na konačnu odluku predstavnika zemalja članica", rekao je Šoltes.
Prema njegovim rečima, kašnjenje ratifikacije demarkacije granice sa Crnom Gorom, tokom tri godine, produžilo je liberalizaciju viznog režima za Kosovo.
Međutim, on se nada da će bezvizni režim biti odobren do kraja mandata Evropskog parlamenta.
Izbori za Evropski parlament biće održani u maju 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šoltes: Pojedine članice EU rezervisane prema viznoj liberalizaciji za Kosovo

Izvor: Blic, 12.Nov.2018

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Igor ŠŠoltes potvrdio je da su određene zemlje članice Evropske unije rezervisane prema odobrenju bezviznog režžima za Prištinu, ali se, kaže, nada da će pozitivna odluka ipak biti doneta do maja sledeće godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.