Rusija i Amerika ukidaju vize?

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Amerika ukidaju vize?

Vladimir Putin predložio Džozefu Bajdenu da Rusija i SAD ukinu jedna drugoj vize i ocenio da bi to bio istorijski korak u odnosima dve zemlje. To je dobra ideja, rekao Bajden.

Premijer Rusije Vladimir Putin predložio je američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu da dve zemlje naprave "istorijski korak" i ukinu jedna drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vize.

Na početku razgovora sa Bajdenom u Moskvi, Putin je podsetio da Rusija vodi aktivne pregovore o uvođenju bezviznog režima sa evropskim državama.

"SAD praktično sa svima njima, takođe, ima bezvizni režim. Ako bi se Rusija i SAD ranije dogovorile o uvođenju bezviznog režima, to bi bio istorijski korak u razvoju rusko-američkih odnosa", rekao je Putin, na šta je Bajden odgovorio: "To je dobra ideja".

"Ako ste tako pozitivno odreagovali na moje reči, vaš glas, kao jednog od lidera današnje administracije, koji ima uticaj u Kongresu, bio bi za nas veoma važan", rekao je ruski premijer.

Prema rečima Putina, ukidanje viza bi slomilo stare stereotipe Rusije i SAD.

"Okrenuli bismo veoma značajnu stranicu i počeli bismo sve iz početka", naveo je Putin.

Moskva je na samitu Rusija-EU krajem maja 2010. godine već predala EU nacrt ugovora o uzajamnom ukidanju viza.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.