Pojedine zemlje rezervisane po pitanju ukidanja viza za Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022, 14:33

Pojedine zemlje rezervisane po pitanju ukidanja viza za Kosovo i Metohiju

Portparolaka Evropske komisije, Ana Pisonero, kaže da Komisija stoji iza svoje preporuke iz jula 2018. godine kojom se konstatuje da je tzv. Kosovo ispunulio uslove za viznu liberalizaciju, ali i navodi da postoje zemlje članice koje i dalje imaju rezerve prema ukidanju viza za građane sa područja Kosova i Metohije.

"Odluka o ukidanju viza za građane Kosova se, prema mišljenju EK već predugo čeka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a na Savetu EU je da to odobri. Neke zemlje članice imaju zabrinutosti po pitanjima kao što su borba protiv korupcije, lažni zahtevi za azil i bezbednost isprava. Uradićemo sve da podržimo rad između zemalja članica i kosovskih vlasti kako bi se ova pitanja rešila", poručila je Pisonero.

Ona je navele da će sledeći izveštaj Evropske komisije o situaciji na Kosovu, uključujući i reforme u oblastima bitnim za ukidanje viza, biti objavljen u oktobru 2022. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neke zemlje jednostavno imaju rezerve prema ukidanju viza za građane tzv. Kosova

Izvor: B92, 28.Jun.2022

Brisel -- Portparolaka EK kaže da Kosmija stoji iza svoje preporuke iz jula 2018. kojom se konstatuje da je tzv. Kosovo ispunulio uslove za viznu liberalizaciju...Međutim, kako je navela Ana Pisonero, postoje zemlje članice koje i dalje imaju rezerve prema ukidanju viza za građane sa područja KiM..."Odluka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.