Počinje proces vizne liberazacije prema deset država

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje proces vizne liberazacije prema deset država

Postupak vizne liberalizacije počeće prema deset država, pre svega zbog privrednih interesa Srbije, dogovoreno je na sastanku ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića s ministrima unutrašnjih poslova i trgovine, turizma i telekomunikacija, Nebojšom Stefanovićem i Rasimom Ljajićem. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U prvoj fazi počeće se sa postupkom vizne liberalizacije prema državama Katar, Kuvajt, Oman, Bahrein, Venecuela, Panama, Jamajka, Kolumbija, Paragvaj i Gvatemala, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Tanjug.

Na sastanku u tom ministarstvu, održanom povodom nastavka procesa vizne liberalizacije sa pojedinim državama, postignuta je saglasnost da se na nivou tri ministarstva formira radna grupa koja bi svakog meseca razmatrala i predlagala modele dalje vizne liberalizacije prema ostalim državama koje su na pozitivnoj listi EU, a u odnosu na koje Srbija ima interes za dalji razvoj privredne i turističke saradnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ukida vize: Jamajčani, dobrodošli!

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015

Na sastanku ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, dogovoreno je da se počne sa viznom liberalizacijom...Foto: iStock/Getty Images..Postupak vizne liberalizacije primeniće...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.