Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasilo se Ministarstvo o neizdavanju viza košarkašima Kosova

Prepucavanje na relaciji Košarkaški savez BiH - Ministarstvo inostranih poslova BiH očigledno će trajati još neko vrijeme, a dok ono traje, kadetska košarkaška selekcija Kosova čeka na vize kako bi stigla na Evropsko prvenstvo B divizije koje je u četvrtak počelo u BiH.

Iz Ministarstva su se oglasili novim saopštenjem, a izgleda da u ovoj državnoj instituciji nisu upućeni u neke od najosnovnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stvari oko ovog slučaja.

Tako su u saopštenju napisali da je riječ o "juniorskom košarkaškom prvenstvu", a ne o Evropskom prvenstvu B divizije za kadete, što dovoljno govori o upućenosti u kompletan "slučaj", prenosi "Faktor.ba".

Saopštenje iz MVP BiH prenosimo u cijelosti:

"Povodom velikog interesovanja medija za novonastalu situaciju vezano za mogućnost učešća selekcije Kosova na juniorskom košarkaškom prvenstvu u Sarajevu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da odluka još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene.

Podsjećamo da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora iz Republike Srpske.

Takođe, Kabinet ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova na ovom takmičenju.

Ministarstvo inostranih poslova BiH ne želi da nosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoji usaglašen stav u vezi sa pomenutim takmičenjem.

Na kraju još jednom podsjećamo da je selekcija Kosova učestvovala na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu, održanom ove godine u Bijeljini, kom prilikom je Ministarstvo spoljnih poslova BiH u predviđenim rokovima izdalo vize svim učesnicima takmičenja, jer je o načinu učešća selekcije Kosova postojala potpuna saglasnost u rukovodstvu Odbojkaškog saveza BiH".
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIP se oglasio novim saopštenjem o neizdavanju viza košarkašima Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2018

​Ministarstvo inostranih poslova BiH oglasilo se i danas povodom viza sa kadetsku košarkašku selekciju Kosova u kojem je navelo da odluka još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene..."Podsjećamo da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.