Han u ponedeljak u Prištini razgovara o liberalizaciji viza, taksama, energetici i avijaciji

Izvor: Beta, 01.Dec.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han u ponedeljak u Prištini razgovara o liberalizaciji viza, taksama, energetici i avijaciji

Evropski komesar za proširenje i politike dobrosusedstva Johanes Han u ponedeljak će se na Kosovu sasatati s predsednikom Hašimom Tačijem, s premijerom Ramušom Haradinajem i s predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem.Prištinska televizija Klan Kosova saznaje da će tokom sastanka Han razgovarati o četiri značajna pitanja.To su pitanje liberalizacije viza, odnosno uvrštenje predloga Evropske komisije i Evropskog parlamenta o liberalizaciji viza na sastanku Evropskog saveta 6. decembra, ali, kako naglašavala televizija, bez realnih mogućnosti za konkretan rezultat.Sledeća tema će biti "poštovanje državnosti Kosova prilikom procedura ulaska roba na Kosovo", što u konkretnom slučaju znači razgovori o taksama koje su uvedene Srbiji i Bosni i Hercegovini i deklaracijama na robi koja se uvozi na Kosovo iz te dve zemlje.Treće pitanje je sprovodjenje sporazuma Kosova i Srbije o energetici, a četvrto pitanje je avijacija.Televizija ocenjuje da će Han biti vrlo oštar kada je taksa uvedena za Srbiju i BiH i zatražiće ukidanje takse što, ako se ne dogodi, može imati za posledicu političku izolaciju Kosova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han u ponedeljak u Prištini razgovara o liberalizaciji viza, taksama, energetici i avijaciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2018

Evropski komesar za proširenje i politike dobrosusedstva Johanes Han u ponedeljak će se na Kosovu sasatati s predsednikom Hašimom Tačijem, s premijerom Ramušom Haradinajem i s predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem...Prištinska televizija Klan Kosova saznaje da će tokom sastanka Han razgovarati...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.