Federika Mogerini ukida vize Kosovu?

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federika Mogerini ukida vize Kosovu?

Priština -- Visoka predstavnica EU Federika Mogerini na sastanku u Helsinkiju ocenila da je došlo vreme da se odluči o ukidanju viza za građane Kosova.

U saopštenju Kancelarije EU na Kosovu, koje je objavio Zeri, a preneo portal Kosovo onlajn, dodaje se i da je Mogerinijeva rekla da je odluka o tome na svim članicama EU, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme za tu odluku došlo.

Kancelarija je potvrdila “da je Mogerini iznela uverenje da je vreme da stanovnici Kosova dobiju viznu liberalizacijau”.

Prema pisanju Zerija, “Važno je da Kosovo pokaže kontinuirane napore u poštovanju vladavine zakona, kontroli migracija i bezbednosti”, smatraju u Kancelariji EU u Prištini.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mogerinijeva pohvalila napredak Severne Makedonije u evrointegracijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2019

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini pohvalila je danas u Briselu na sastanku sa potpredsednikom vlade Severne Makedonije, Bujarom Osmanijem napredak te zemlje u evrointegracijama...Mogerinijeva naglasila da je ta zemlja zaslužila ponovljenu preporuku Evropske komisije da se otvore pregovori o pristupanju...Ona...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.