Dovoljan pečat u crvenom pasošu

Izvor: Glas javnosti, 21.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dovoljan pečat u crvenom pasošu

BEOGRAD - Šefovi diplomatija Rusije i Srbije, Sergej Lavrov i Vuk Jeremić, potpisali su juče u Moskvi Sporazum o uslovima putovanja državljana dve zemlje bez viza. Sporazum je pre svega namenjen poslovnim ljudima, turistima i onima koji putuju radi lečenja, te zato utvrđuje da „bezvizni režim važi za građane obe države, ukoliko neprekidni boravak na teritoriji druge države ne premašuje 30 dana“.

To praktično znači da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vize trebati samo onima koji u Rusiju idu da rade ili da se školuju. Naši državljani moraju imati crveni pasoš Srbije, jer za SRJ pasoše važi stari vizni režim. Izuzetak su i državljani sa diplomatskim ili službenim pasošima, jer oni mogu da bez vize ostanu neprekidno 90 dana.

Skupština stavlja „paraf“

Sporazum će početi da se primenjuje mesec dana pošto diplomate potvrde da su u Rusiji i Srbiji završene interne procedure, kao što je ratifikacija u parlamentu.

PRODUžENI BORAVAK

Aleksandar Ivanov iz konzularnog odeljenja ruske ambasade u Beogradu kaže za Glas da nije problem ni produžetak boravka u toj zemlji.

- Recimo da ste došli na sastanak, u firmu u Rusiji i da morate duže da ostanete. Firma u koju ste došli podneće zahtev nadležnim organima Rusije da vam se produži boravak i nemate problem, to je tehničko pitanje - kaže Ivanov i dodaje da i turistima ne treba rezervacija hotela da bi je nekome pokazali, već da bi negde spavali-isto kao kada putuju u neki drugi grad u Srbiji.

"Jeremić je objasnio da ćemo na aerodromima Rusije dobiti pečate na osnovu kojih ulazimo, boravimo i putujemo po zemlji."

Znaci li to da srbi u Rusiju dolaze samo avionima???

Па тако, брате мили! Значи, ја сад могу са породицом да одем у Петроград онако, на "Ми дођосмо!"? Владо, Вуче, дипломате, ко год, свака Вам част! Лаврове, баћушка, позлатила ти се свака кап мастила којом си потписао папир којим ми омогућујеш да своме сину могу показати лепоте твоје земље у којој само Москва има више за показивање него цела ЕУ!

umiljato jagnje dve majke sisa. samo napred.

Ajmo braco svi u Sibir da se grudvamo.

Ви то нећете да објавите коментар, или немате чиме?
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.