CILJ SU VIZE ZA PARIZ: Selektor Dokmanac optimista pred start Svetskog prvenstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2023, 11:31

CILJ SU VIZE ZA PARIZ: Selektor Dokmanac optimista pred start Svetskog prvenstva

Spektakl u Beogradu.

Rvačka reprezentacija Srbije na predstojećem seniorskom Svetskom prvenstvu, koje se u Beogradu održava od 16. do 24. septembra imaće ukupno 20 takmičara. Na strunjačama u Beogradskoj areni boje naše zemlje braniće pet takmičarki u ženskom rvanju, pet rvača u slobodnom i desetorica boraca u grčko-rimskom stilu, a ukupno će učestvovati 1150 takmičara iz 99 zemalja.

- Konkurencija će biti vema žestoka. Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svetsko prvenstvo biće znatno kvalitetnije od prošlogodišnjeg kome je Beograd takođe bio domaćin iz prostog razloga što će se na ovom planetarnom šampionatu podelitin ukupno 90 olimpijskih normi - kaže selektor rvačke reprezentacije Milorad Dokmanac i dodaje. - Plasman na Olimpijske igra izboriće po pet prvolpasiranih takmičara u olimpijskim kategorijama. Očekujemo da izborimo dve do tri vize za Pariz u grčko-rimskom i barem jednu u slobodnom stilu. Što se devojaka tiče, imamo izuzetno mlade takmičarke kojima će samo učešće biti dragoceno za sticanje preko potrebnog iskustva. Kada govorimo o planovima i ciljevima, nadamo da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja odličja na velikim takmičenjima i da će naši reprezentativci uzeti jednu ili dve medalje.

Uoči Šampionata sveta na Divčibarama se održava međunardni kamp Svetske rvačke federacije koji je oduševio 150 učesnika iz 25 zemalja.

- To je ustaljena praksa koju primenjuje Međunardona rvačka federacija sa ciljem popularizacije i daljeg razvoja rvanja među zemljama koje nemaju zapažen rezultate. Kamp traje dve nedelje i impresije učesnika su izvanredne. Nimalo slučajno jer smo obezbedili vrhunske uslove – salu sa šest stručnajača, dve teretane, bazen i saunu uz ogromno iu nadaleko poznato srpsko gostoprimstvo - konstatovao je Dokmanac.

Promoteri Svetskog prvenstva u Beogradu biće legendarni rvači. Slavni Kubanac Miljan Lopez, petostruki svetski prvak i četvorostruki uzastopni olimpijski šampion, koji je juče doputovao u Beograd. Zatim, slavni Nemac Frank Štabler, osvajač deset medalja na velikim takmičenjima, od čega pet zlatnih, i Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija. U sklopu promocije ovog šampionata Lopez, Štabler i Štefanek u petak će održati javni trening rvanja na Trgu Republike.

Svečano otvaranje je zakazano za subotu u 18.30, a specijalan nastup imaće Marija Šerifović. Publika će imati priliku da uživa sat vremena u nezaboravnim hitovima naše muzičke zvezde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.