Blic: Haradinaj nije dobrodošao u Belu kuću

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Haradinaj nije dobrodošao u Belu kuću

"Odbijanje američke vize kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, čime mu je otkazano i učešće na Molitvenom doručku u Vašingtonu, 'jasan je znak da su SAD spremne na konkretne poteze u slučaju da Priština ostane pri svom stavu', odnosno ne ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije", piše "Blic".

- Molitveni doručak je konkretan događaj koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na koji je Haradinaj pozvan...Otkazano mu je učešće na Molitvenom doručku, to je vrlo jasan znak da Priština mora da menja nešto - rekao je za list izvor iz diplomatskih krugova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za "Blic" da je "to posledica neodustajanja od taksi za robu iz Srbije, ali i potvrda da SAD žele da ozbiljno izvrše pritisak na Prištinu kako bi se došlo do dogovora oko trajnog rešenja" u dijalogu Beograda i Prištine.

Sam Haradinaj potvrdio je da je preko ambasadora SAD u Prištini dobio zahtev američke administracije za suspenziju taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH.

- Poštujem Ameriku kao Kosovo. Ovo Kosovo ima ljubav prema Americi. Ali mi ne možemo... preći preko sebe samih da bismo razgovarali o toj temi - prenosi "Blic" Haradinajeve reči.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

HARADINAJ NIJE DOBRODOŠAO U BELU KUĆU Tramp ljut što je Priština potpuno ignorisala njegovo pismo

Izvor: Blic, 17.Jan.2019

Kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju otkazano je učešće na Molitvenom doručku 7. februara u Vašingtonu, o čemu svedoči i činjenica da nije dobio vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.