BRIKS za zajedničko rešavanje globalnih problema

Izvor: RTS, 15.Jul.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRIKS za zajedničko rešavanje globalnih problema

Zemlje iz bloka BRIKS - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika - protive se jednostranim ekonomskim i političkim merama od strane trećih zemalja, ali ne žele konfrontaciju sa Zapadom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je, nakon sastanka lidera zemalja BRIKS, rekao novinarima da se one zalažu za zajednički pristup rešavanju globalnih problema, preneo je Rojters.

SAD su uvele sankcije protiv Rusije, uključujći zamrzavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredstava i zabrane viza za zvaničnike i poslovne ljude za koje se smatra da su bliski predsedniku Vladimiru Putinu, što je reakcija na pripajanje Krima.

Samit BRIKS je u velikoj meri viđen kao mogućnost za Putina da poveća svoju geopolitičku prevlast usred izolacije Zapada zbog krize u Ukrajini, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.