Zvizdić danas o usvojenom mehanizmu koordinacije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić danas o usvojenom mehanizmu koordinacije

Predsjedavajući Vijeća ministara (VM) Denis Zvizdić na današnjoj konferenciji za novinare iznijeće pred javnost detalje usvojenog mehanizma koordinacije. Ovaj mehanizam VM je usvojilo 26. januara, ali javnost o tome nije bila obaviještena.

Usvajanje mehanizma koordinacije bio je jedan od dva glavna uvjeta da bi aplikacija BiH za članstvo u EU bila kredibilna.

Vjerovatno će predsjedavajući Zvizdić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << objasniti danas zašto je ovaj mehanizam usvojen na “tajnoj” sjednici i zašto o tome javnost nije bila obaviještena.

Drugi uvjet za kredibilnu aplikaciju je adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridiruživanju o čemu se vode pregovori sa EU.

Vijeće ministara BiH je jučer usvojilo pregovaračku poziciju naše zemlje, što se ovog pitanja tiče. Nastavak pregovora zakazan je za 16. februar.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zvizdić: BIH u ponedjeljak podnosi kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsjedavajući vijeća ministar BiH rekao je danas da su se usvajanjem mehanizma koordinacije se stekli uvjeti za kredibilnu aplikaciju BiH za članstvo u EU koju ću BiH predati u ponedjeljak u Brisel...Denis Zvizdić rekao je danas novinarima u Sarajevu da mehanizam koordinacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.