Izvor: RTS, 12.Okt.2022, 18:26

Žiofre: Prilika da donesemo neophodne odluke ma kako bile teške; Vučić: Nazadovanje samo u jednoj oblasti

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, koji mu je predao Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022. Žiofre je na konferenciji za medije poručio da je Srbija potrebna Uniji kao partner, ali i istakao da je Srbija nazadovala kada je reč o usaglašenosti sa spoljnom politikom EU. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Taj politički deo je obojio ceo izveštaj, rekao je predsednik Vučić.
U Briselu je objavljen objedinjeni izveštaj o napretku zemalja Zapadnog Balkana u sprovođenju reformi i evropskim integracijama.

U okviru izveštaja, najvažnije ocene o napretku Srbije obrazložio je komesar za proširenje Oliver Varhelji.
Deo izveštaja koji se odnosi na pravosuđe i političke procese dobio je pozitivnu ocenu, a u odnosu na prethodni izveštaj, negativan bilans je u usklađenosti spoljne politike.
"Srbija nam treba kao iskren politički partner i saveznik koji deli s nama zajedničke vrednosti, bezbednost i prosperitet. U današnjem geopolitičkom kontekstu, jasno je da Srbija treba više da radi da bi se uskladila sa spoljnom politikom Unije uključujući sankcije protiv Rusije", rekao je Varhelji u Briselu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) Predsednik Vučić se obraća javnosti nakon sastanka sa Žiofreom

Izvor: 24sedam.rs, 12.Okt.2022

Emanuel Žiofre predao je Vučiću Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022

Nastavak na 24sedam.rs...

Žiofre predao Vučiću Godišnji izveštaj Evropske komisije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Okt.2022

BEOGRAD – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre predao je večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022. Predsednik Vučić i Žiofre obratiće se posle razgovora u Palati Srbija medijima. Komesar za susedstvo i proširenje Oliver...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Vučić poručio da će Srbija uzeti u razmatranje kritike iz izveštaja Evropske komisije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2022

U dobroj meri sam saglasan sa onim što je napisao u godišnjem izveštaju Evropske komisije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 12. oktobra u Beogradu. Vučić je to izjavio na konferenciji za medije nakon sastanka sa šefom delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuelom Žiofreom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.