Zeman: EU je doživela potpuni neuspeh u rešavanju migrantske krize, deportacija je jedino rešenje

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman: EU je doživela potpuni neuspeh u rešavanju migrantske krize, deportacija je jedino rešenje

Češki predsednik Miloš Zeman, poznat po antimigracionoj retorici, izjavio je danas da je deportacija ekonomskih migranata i pojedinaca osumnjičenih za terorizam jedino rešenje za migrantsku krizu s obzirom da EU nije uspela da se izbori sa tim problemom.

"Evropska unija je doživela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpuni neuspeh u rešavanju migrantske krize", rekao je Zeman na sastanku socijaldemokrata u Bratislav.

Jedino rešenje migrantske krize, kako je ocenio, jeste deportacija ekonomskih migranata i onih koji zagovaraju versko nasilje i mržnju, ukratko, onih koji planiraju terorizam.

Zeman je dodao da će Češka poželeti dobrodošlicu svim migrantima voljnim da se integrišu ali da "je nemoguće da se islamski migranti integrišu i asimiliju u evropsku kulturu".

"Politička korektnost je sinonim za laž", istakao je on.

Prošle godine Zeman je porast broja izbeglica nazvao "organizovanom izvazijom" na Evropu, a od mladića iz Iraka i Sirije zatražio je da ne beže iz svoje zemlje već da "uzmu oružje" i bore se protiv Islamske države.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deportacija ekonomskih migranata jedino rešenje

Izvor: Akter, 12.Feb.2016

Češki predsednik Miloš Zeman, poznat po antimigracionoj retorici, izjavio je danas da je deportacija ekonomskih migranata i osumnjičenih za terorizam jedino rešenje za migrantsku krizu s obzirom da EU nije uspela da se izbori sa tim problemom.."Evropska unija je doživela potpuni neuspeh u rešavanju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.