Želim da se BiH što pre raspadne

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Želim da se BiH što pre raspadne"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom negativnog revizorskog izvještaja o poslovanju institucija BiH, izjavio je da je BiH trula zemlja i da je jasno da ionako ne zavređuje da postoji.

"BiH beleži stalno elemente nemogućnosti svog postojanja, a jedan od njih je ne samo ta revizorska priča nego nesumnjivo i nedavni nastup Bakira Izetbegovića na Generalnoj skupštini UN", rekao je Dodik u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << medijima iz Republike Srpske.

Dodik je naveo da Izetbegovićev nastup i ono što je rekao nisu bili usaglašeni, a trebalo je da budu u skladu sa Ustavom.

* Dodik: Ne živim u BiH, ona mi se gadi

"Ali, očigledno je da je BiH u fazi definitivnog raspada koji, naravno, može da traje duže i brže, a što se mene tiče - da Bog da se raspala, što je moguće pre", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je u subotu u Beograd na svečanost povodom Izborne skupštine Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu, jer Srpska želi da nastavi kontinuitet dobrih odnosa i dobre saradnje sa Srbijom.

"To je važno i spreman sam da sarađujem sa svima u Srbiji koji imaju uticaj i žele sa nama da sarađuju. To je razlog zašto sam ja ovde", rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska poštuje unutrašnju politiku i razvoj procedura u okviru SNS-a i dodao da je pozvan da dođe na Izbornu skupštinu ove stranke kao gost i da je on to ispoštovao.

"Želim uspeh toj partiji u svemu. Danas je ona odlučujuća partija u vlasti u Srbiji i to je važno i za Republiku Srpsku, jer želimo da nastavimo kontinuitet dobrih odnosa i saradnje sa Srbijom", poručio je Dodik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dodik: BiH u fazi raspada

Izvor: B92, 30.Sep.2012

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je Bosna i Hercegovina u fazi "definitivnog raspada" koji bi, što se njega tiče, trebalo da se dogodi što je moguće pre..."Da da Bog da se raspadne (BiH), što je moguće pre", rekao je Dodik, a preneli banjalučki mediji...On je, povodom negativnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.