Zatvoren most preko Drine: Ovuda više ne možete u BiH

Izvor: Mondo, 27.Avg.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren most preko Drine: Ovuda više ne možete u BiH

Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, od danas je zatvoren za saobraćaj zbog rekonstrukcije.

Foto: MONDO/Goran Sivački Ilustracija

Saglasnost za zatvaranje mosta, koji je granični prelaz između BiH i Srbije, u trajanju od tri meseca dali su nadležni organi obe zemlje.

Most će biti zatvoren dok budu izvođeni neki od radova koji most čine nebezbednim za pešake.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Grad Zvornik će zajedno sa opštinom Mali Zvornik obezbediti autobus koji će saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik, odnosno Mali Zvornik-Novi most u Karakaju, a koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.

Carinici rade zajedno, vrpcu presekli Brnabić i Zaev

Vlada Srbije izdvojila je 600.000 evra za rekonstrukciju ovog mosta na kojem će u prvoj fazi radova biti obuhvaćeno skidanje sadašnje kolovozne mase i asfaltiranje gazeće površine mosta, javila je Srna, a prenosi RTRS.

Prema tenderu, radovi će trajati 12 meseci, planirano je da izvođač radova za tri meseca uradi glavne radove nakon kojih bi most bio otvoren za pešake, dok bi u preostalom periodu bili izvođeni radovi koji neće uticati na bezbednost građana koji koriste ovaj granični prelaz.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.