Zaštitnici umesto u domovima zdravlja od sada u RFZO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnici umesto u domovima zdravlja od sada u RFZO

Zaštitnici prava osiguranika sele se iz domova zdravlja i bolnica u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, potvrđeno je Novostima u RFZO.

Sam način ostvarivanja zaštite prava iz zdravstvenog osiguranja se ne menja, jedino što će ubuduće osiguranici pomoć tražiti na drugoj adresi.

To je posledica prestanka važenja Pravilnika o načinu i postupku zaštite prava osiguranika RFZO iz 2013, a koji je suspendovan s početkom primene novog Zakona o zdravstvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osiguranju.

Zaštitu prava osiguranika, inače, u 148 ustanova pruža 60 zaštitnika, koji su to počeli da rade 2014. godine, a s obrazloženjem da oni mogu efikasnije da pomognu nego zaštitnici pacijenata koji su najčešće bili i pravnici te zdravstvene ustanove.

Novosti pišu i da podaci o prijavama pokazuju da se osiguranici najčešće obraćaju zaštitniku jer imaju primedbe na postupanje zdravstvenih radnika, ali i da je evidentno da zaštitnici nemaju baš previše posla, s obzirom da je za pola godine do njih stizalo oko 40 prijava osiguranika, s tim što su mnoge slučajeve rešavali odmah i pre podnošenja prijave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnici prava pacijenata od sada u RFZO umesto u domovima zdravlja

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2019

Zaštitnici prava osiguranika sele se iz domova zdravlja i bolnica u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, potvrđeno je Novostima u RFZO...Sam način ostvarivanja zaštite prava iz zdravstvenog osiguranja se ne menja, jedino što će ubuduće osiguranici pomoć tražiti na drugoj adresi...To...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.