Žandarmerija oslonac bezbednosti Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Žandarmerija oslonac bezbednosti Srbije''

Jedinice Žandarmerije su oslonac bezbednosti Srbije i postižu rezultate nesrazmerne njihovoj opremljenosti, ocenio je danas na Goču ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitajući toj jedinici 151. godišnjicu.

Dačić je, posle prikaza stručne osposobljenosti pripadnika Žandarmerije na poligonu Mitrovo polje, novinarima kazao da je važnost te jedinice velika, kao i odgovornost koju ona ima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Bez obzira na zadatke koje dobijaju, pripadnici Žandarmerije bespogovorno postupaju po komandama koje im se daju", rekao je Dačić kome je komandant Žandarmerije, policijski general Bratislav Dikić u znak zahvalnosti uručio sablju.

Dačić je podsetio da Žandarmerija učestvuje u čuvanju administrativne linije u Kopnenoj zoni bezbednosti ka Kosovu, borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, kao i u obezbeđivanju javnog reda i mira.

Ministar je ukazao da su pripadnici te jedinice slabo opremljeni za standarde koje ispunjavaju, opremu često sami nabavljaju, a zbog njihovih obaveza često trpe porodice.

Posle prikaza vežbe, Žandarmerija se plaketama zahvalila brojnim gostima iz policijskog i državnog vrha, među kojima su bili šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima sa Prištinom Borislav Stefanović, direktor policije Milorad Veljović i potpredsednik vlade Jovan Krkobabić.

Krkobabić je čestitao Žandarmeriji na impresivno izvedenoj vežbi.

"Ja sam davno bio vojnik vaše sorte, ali u moje vreme smo vežbali drugim vojnim sredstvima i na drugi način i zato je ovo danas dokaz snage bezbednosnih jedinica Srbija", rekao je Krkobabić.

Žandarmerija je zahvalila i gostima iz regiona, među kojima su bili i predstavnici policija Republike Srpske, Bugarske i Crne Gore.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.