Vulin: Nikad u istoriji nismo bili tako sami kao 1999. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nikad u istoriji nismo bili tako sami kao 1999. godine

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je "NATO agresija 1999. godine možda najmračniji i najteži čas" srpske istorije u kojoj, kako je naveo, Srbija nikad nije bila tako sama.

"I oni narodi i zemlje koji jesu naši prijatelji, bili su daleko, vođeni političkim elitama koje su smatrale da je bombardovanje Srbije i Savezne Republike Jugoslavije mala žrtva za veliki svet koji im se nudi", rekao je Vulin na ;otvaranju međunarodne konferencije "Odbrana od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << NATO agresije - 20 godina posle" u Domu garde u Beogradu.

"To je bio period u kojem je od nas traženo da se samoponištimo, da zaboravimo i da se odreknemo svojih ratnika, da zaboravimo suštinu i smisao naše borbe. Period u kojem se od nas tražilo da prihvatimo krivicu za tuđe zločine, da se stidimo zločina drugih i da ih prihvatimo kao svoje", naveo je Vulin,  prenelo je Ministarstvo odbrane.

Po Vulinovim rečima, NATO 1999. godine u planovima za kopnenu intervenciju "nije zaustavila tehnika, ni premoć Srbije već svest da će se vojska i narod braniti".

"U ratu koji niste izabrali, u ratu koji ne možete ni da povedete ni da završite, šta vam drugo preostaje nego da se branite i da se branite uporno, odlučno i sigurno", naveo je ministar. Konferenciju povodom 20 godina NATO agresije organizuje Univerzitet odbrane Ministarstva odbrane a na njoj učestvuju i predstavnici Rusije, Kine, Belorusije i Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.