Vučić zabrinut: Nemogućnost EU da izvrši pritisak na PR

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zabrinut: Nemogućnost EU da izvrši pritisak na PR

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio zabrinutost zbog stava Prištine da, uprkos pritiscima međunarodne zajednice, ne povuče takse na srpsku robu.

Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom, naglasio da će se Srbija vratiti dijalogu samo nakon povlačenja taksi. Naglasio jei da ga brine nemogućnosti Evropske unije da izvrši jači pritisak na prištinske vlasti.

Predsednika Srbije i italijanski ambasador razgovarali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj poseti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa i dodao da postoji prostor za unapredjenje ekonomske saradnje. Tome će doprineti i poseta premijera Kontea, koju dvojica sagovornika vide kao znak dobrih odnosa dveju zemalja i kao priliku za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Lo Kašo je naglasio da će ovo biti nova faza političkog dijaloga izmedju Italije i Srbije i da će, ubrzo nakon posete italijanskog premijera Srbiji, organizovati posetu predsednika Vučića Italiji, što će pokazati pravi partnerski odnos dveju zemalja.

"Poseta pokazuje koliko Italija podržava evropsku perspektivu Srbije i celog regiona", istakao je ambasador Lo Kašo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.