Vučić sutra u Somboru na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Izvor: B92, 23.Mar.2023, 14:23

Vučić sutra u Somboru na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

Kako je navedeno u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika republike, obeležavanje će biti održano sutra u 18.00 časova u Somboru.

Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Agresija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obustavljena potpisivanjem Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu 9. juna 1999, da bi tri dana potom počelo povlačenje snaga SRJ sa Kosova i Metohije.

Sporazum je odredio povlačenje vojno bezbednosnih snaga SRJ sa Kosova i Metohije, i uspostavljanje UNMIK-a, misije Ujedinjenih nacija.

Savet bezbednosti UN usvojio je tada Rezoluciju 1244. U pokrajinu je upućeno 37.200 vojnika u sastavu misije KFOR, iz 36 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija sutra obeležava Dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju, centralna manifestacija u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2023

U Srbiji će sutra biti obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, a centralna manifestaija kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće održana u Somboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.