Vučić sutra sa Angelom Merkel u Berlinu

Izvor: RTS, 26.Feb.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra sa Angelom Merkel u Berlinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u radnoj poseti Berlinu, gde će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel.
Predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom EK Žan Klodom Junkerom rekao da mu je velika čast što će biti sutra u Berlinu i što će razgovarati sa Angelom Merkel.

Rekao je da je zahvalan na tome što je danas 43.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudi u Srbiji zaposleno u nemačkim kompanijama, a bilo ih je 17.000 kada je on postao premijer. Najavio je da će se taj broj dalje povećvati "iz dana u dan", jer će on u narednih dva ili tri meseca otvoriti tri ili četiri nemačke kompanije.
"Naša ekonomska saradnja napreduje, politička saradnja je dobra i razgovaraću sa Merkelovom da čujem kako ona vidi odnose Beograda i Prištine, odnose u regionu...", rekao je Vučić. 
Takođe, kako je rekao, tražiće podršku u potrazi za kompromisom između Beograda i Prištine.
"Želim da vidim kako Merkelova gleda na to. Moje će biti više da slušam, ali ću naravno i reći interese Srbije", kazao je Vučić. 
Predsednik u Berlin putuje na poziv nemačke kancelarke a, kako je najavljeno, biće dočekan uz najviše vojne počasti u sedištu šefice nemačke vlade.
Očekuje se da će glavne teme sastanka biti bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko-političke teme.
Nakon posete Berlinu, Vučić će u četvrtak boraviti u Sofiji, gde će sastati sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i liderima Zapadnog Balkana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sutra u Berlinu razgovara sa Angelom Merkel

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u radnoj poseti Berlinu tokom koje će se sastati sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, saopštila je danas služba za informisanje predsednika Srbije...Portparolka nemačke vlade Ulrike Demer pre nekoliko dana najavila je da će tema sastanka biti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić sa Angelom o Kosovu i Evropi

Izvor: Večernje novosti, 26.Feb.2018

Predsednik Srbije sastaće se u utorak u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a ključne teme zvaničnog susreta biće: dijalog o Kosovu i Metohiji, put Srbije ka EU PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u utorak u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom...

Nastavak na Večernje novosti...

"Rekao sam Merkelovoj - rešenje je da i mi i oni izgubimo"

Izvor: B92, 27.Feb.2018, 14:41

Berlin -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da je "razumeo sve poruke" i da će raditi na rešavanju problema KiM...Vučić je rekao da je pred Srbijom "težak" put ka EU, da mora mnogo da se uradi po pitanju poglavlja koja se tiču vladavine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.