Vučić sutra u Berlinu razgovara sa Angelom Merkel

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra u Berlinu razgovara sa Angelom Merkel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u radnoj poseti Berlinu tokom koje će se sastati sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, saopštila je danas služba za informisanje predsednika Srbije.

Portparolka nemačke vlade Ulrike Demer pre nekoliko dana najavila je da će tema sastanka biti bilateralni odnosi, kao i regionalna i evropska pitanja.

Oni će, kako je najavljeno, razgovarati o ekonomsko-političkim temama.

Vučić i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spoljnih poslova Irana o avio liniji Beograd-Teheran

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje, naročito u oblasti energetike i trgovine.

Zarif je tokom sastanka istakao da je Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom i naglasio da će 8. marta biti uspostavljena direktna avio linija Beograd - Teheran.

On je pozdravio odluku o ukidanju viza navodeći da je to doprinelo većem broju iranskih turista Srbiji.

"Pozdravljamo činjenicu da sve više iranskih turista posećuje Srbiju, čemu su doprinele i odluke obe strane o ukidanju viza za nosioce običnih putnih isprava", istakao je Džavad Zarif.

Ministar je predsedniku Srbije preneo zvaničan poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Iran, što je predsednik Vučić prihvatio i uputio poziv da predsednik Rohani uskoro dođe u uzvratnu posetu Srbiji.

Vučić je izrazio zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i naglasio da Srbija ima interes za razvoj svestrane saradnje.

On je izrazio zahvalnost na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnonog integriteta Srbije.

Vučić je rekao da je Srbija spremna za jačanje privrednih veza dveju zemalja i istakao da je neophodno raditi na povećavanju robne razmene i saradnje u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.