Izvor: RTS, 25.Avg.2022, 17:11

Vučić razgovara sa Lajčakom i Eskobarom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji su oko 17.40 napustili zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.
Vučić se u 17 sati sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Gabrijela Eskobara.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ranije najavila pres služba predsednika Republile, nakon razgovora medijima će biti prosleđeno saopštenje.
Pre sastanka sa predsednikom Srbije, Lajčak i Eskobar su zajedno razgovarali sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem. 
Lajčak i Eskobar u Beograd su došli iz Prištine, gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, u nastojanjima da se dođe do dogovora između Beograda i Prištine, a u susret 1. septembru do kada je Priština odložila odluku o preregistraciji tablica i ličnim kartama.
Prvi je u Prištinu u utorak stigao Eskobar, koji je tog dana razgovarao sa predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani, kao i sa liderima opozicionih stranaka.
Zatim je Miroslav Lajčak u odvojenim susretima razgovarao sa Vjosom Osmani, Aljbinom Kurtijem, liderima opozicionih stranaka i predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.
Poseta Lajčaka i Eskobara dolazi nakon neuspele runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou prošle nedelje u Briselu.
Cilj njihove posete je da se spreče nove tenzije između Beograda i Prištine, a pre svega na severu Kosova i Metohije.
Posle razgovora prošlog četvrtka u Briselu visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj zatražio je od Lajčaka da 24. i 25. avgusta otputuje u Prištinu i Beograd kako bi zajednički napredovali ka sporazumnom rešenju i kako bi se izbegle nove tenzije na terenu.
U misiji mu se pridružio i Eskobar koji takođe prethodno boravio i u Briselu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić posle sastanka sa Lajčakom i Eskobarom: Razgovori se nastavljaju, zaštitićemo interese Srba na KiM VIDEO

Izvor: B92, 25.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je razgovore s Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom...Vučić je izjavio da je imao "ne lake" razgovore sa zvaničnicima EU i SAD zaduženim za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom o situaciji na...

Nastavak na B92...

VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Uskoro trilateralni sastanak sa Eskobarom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2022

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a očekuje se sastanak i sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom...Sastanak u zgradi Predsedništva je počeo u 17 časova,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić se sastao sa Lajčakom

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, u nastojanju da se spreči eskalacija tenzija na severu Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Završen sastanak Vučića sa Lajčakom i Eskobarom

Izvor: Blic, 25.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji su oko 17.40 napustili zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom...

Nastavak na Blic...

Vučić: Ne laki razgovori sa Lajčakom i Eskobarom, nastavljamo kasnije večeras

Izvor: RTS, 25.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom da razgovori nisu bili laki i da će se nastaviti večeras. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.