Vučić čestitao indijskom premijeru na izbornoj pobedi

Izvor: RTS, 23.Maj.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao indijskom premijeru na izbornoj pobedi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Vlade Indije Narendri Modiju pobedu na parlamentarnim izborima, uz najbolje želje za mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, kako bi i dalje vodio zemlju i sve njene građane putem napretka i blagostanja.
Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da upozna indijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijera tokom posete Indiji u januaru 2017. godine i da dobije "dragocene savete".

"Impresioniran sam rezultatima koje Indija, s Vama kao premijerom, postiže u razvoju privrede. To je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i rezultat znanja i marljivosti građana, privrednika i stručnjaka Indije. Uveren sam da ćemo u budućnosti zajedničkim radom iskoristiti mogućnosti da našu ekonomsku saradnju učinimo sadržajnijom", navodi se u čestitki.
Vučić ističe da Indija na najbolji način manifestuje ulogu graditelja pravednog međunarodnog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava.
"Srbija veoma vrednuje tradicionalne prijateljske odnose sa Indijom, koje karakterišu uzajamno poštovanje i razumevanje", rekao je Vučić.
U čestitki premijeru, predsednik Srbije je naveo da se nada da će imati čast da upozna novog premijera Modija i da ga ugosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.