Vučić: Vanredna situacija u Srbiji ako kiša bude padala do 21 čas

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vanredna situacija u Srbiji ako kiša bude padala do 21 čas

Sa predstavnicima EU dogovorena je pomoć za ugrožene od poplava od 1,2 miliona evra, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Lučanima. Poručuje da će se stvoriti uslovi za proglašenje vanredne situacije ako kiša bude padala do 21 čas.
Premijer Aleksandar Vučić obišao je selo Dljin, u opštini Lučani, gde se izlila reka Bjelica i poplavila kuće, pomoćne objekte, plastenike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i njive, i obećao građanima pomoć. Voda se nakon ispumpavanja povukla i trenutno su poplavljene samo njive.

Vučić je izjavio da će se, ako se padavine nastave do 21 čas, stvoriti uslovi da se proglasi vanredna sitaucija na celoj teritoriji Srbije.
Rekao je da zakon tačno propisuje u kojim slučajevima se proglašava vanredna situacija, te da bi je vlada već proglasila da je zakon ne sprečava.
Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da je jutros sa predstavnicima Evropske unije dogovorena pomoć od 1,2 miliona evra za ugrožene. Ističe da će 700.000 evra biti odvojeno za nameštaj i belu tehniku. Dovoljno novca je, kaže, zahvaljujući štednji.
Poručio je građanima da ne brinu za novac koji će dobiti od države kako bi nadoknadili štetu i da će lično doći da se uveri da li su ga dobili. "Važno je da sačuvamo živote", naglasio je Vučić.
Rekao je da će obići i fabrike u okolini i da će država pomoći i privatnicima.
Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da je voda u okolini bila mnogo viša nego što je neko mogao da predvidi.

U blizini je i fabrika boja i lakova "Maksima Lučani".
Premijer će nakon toga obići i fabriku baruta "Milan Blagojević" i druge kompanije na teritoriji te opštine, koje su takođe pretrpele štetu u poplavama.
Na terenu u selu Dljin su i ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar privrede Željko Sertić, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, bivši ministar odbrane Bratislav Gašić, pripadnici Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Proglašenje vanredne situacije ako kiša bude padala do 21 čas

Izvor: RTS, 10.Mar.2016

Stvoriće se uslovi za proglašenje vanredne situacije ako kiša bude padala do 21 čas, rekao je u Lučanima premijer Srbije Aleksandar Vučić. Ističe da je sa predstavnicima EU dogovorena pomoć za ugrožene od poplava od 1,2 miliona evra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.