Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 20:40

Vučić: Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Briselu da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom.
"Dobar razgovor sa Miroslavom Lajčakom večeras u Briselu. Srbija je spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom. Bez razgovora nema rešenja, a voleo bih da probleme prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i naše generacije, ne ostavljamo našoj deci", naveo je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Sastanak je održan u zgradi ambasade Srbije u Briselu.
Prethodno je Vučić ocenio da će nastavak dijaloga sa Prištinom "biti težak" s obzirom na stavove koje su prištinski zvaničnici izneli u Sloveniji tokom sastanka u okviru procesa Brdo Brioni.
Predsednik Srbije se prethodno u sedištu NATO sastao sa generalnim sekretarom Severnoatlantske alijanse Jensom Stoltenbergom.
Iz Brisela, Aleksandar Vučuć putuje direktno u Prag u dvodnevnu bilateralnu posetu Češkoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović u Briselu razgovarao sa Lajčakom

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2021

PODGORICA - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović sastao se večeras u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razmijenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u zemlji i regionu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.