Vučić: Potrebno bar 10 godina za unapređenje sistema obrazovanja

Izvor: Studio B, 15.Jun.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Potrebno bar 10 godina za unapređenje sistema obrazovanja

Srbija jeste i biće uređena zemlja, a za unapređenje sistema obrazovanja biće potrebno bar 10 godina, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Predsednik srpske Vlade Aleksandar Vučić kaže da su mu predstavnici Ministarstva prosvete na jučerašnjoj sedici Vlade rekli da čvrsto stoje iza tvrdnji da doskorašnji rektor Megatrenda Mića Jovanović nije doktorirao u Londonu, uprkos Jovanovićevoj izjavi da je pronašao svoj doktorat i da će ga pokazati javnosti.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je izjavio i da je pročitao doktorski rad ministra Nebojše Stefanovića i da smatra da je to stručan rad. Komisija, sastavljena od četiri stručnjaka, oceniće da li je rad plagijat, a Stefanović će, ako se pokaže da jeste, preuzeti odgovornost, najavio je premijer.

On kaže i da ne razume kako se u danu kada se sa rukovodstvom Republike Srpske razgovara o obeležavanju Vidovdana i kada predsednik Srbije Tomislav Nikolić govori o pokušaju revizije istorije, teme poput plagiranja doktorata rektora Megatrenda nameću kao najvažnije.

"Ustvari, kada to vidim, znam da se nešto iza brda valja" rekao je Vučić, uz konstataciju da je Srbija uređena zemlja i da će u oblastima u kojima nije biti uređena, a da će za unapređenje sistema obrazovanja svakako biti potrebno bar deset godina.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.