Obrazovanje najveći problem u Srbiji

Izvor: Beta, 15.Jun.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovanje najveći problem u Srbiji

BEOGRAD, 15. juna 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je najveći problem u Srbiji sistem obrazovanja i izrazio nadu da će to pitanje biti rešeno u roku od deset godina, ali da to neće biti lako.

"Zato sam rekao i u svom ekspozeu, i tu sam saglasan s gospodinom (ministrom prosvete Srdjanom) Verbićem da sistem obrazovanja jeste naš najveći problem i uopšte neću da obećavam da će to biti rešeno za dve, tri godine, jer neće. Nadam se da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << to uspeti da rešimo u roku od deset godina", kazao je Vučić u emisiji "Stav Srbije" TV Prva.

On je rekao da je u prethodnih 20 godina bilo potrebno samo da se dobije diploma i da niko nije verovao u znanje.

"Niko nije verovao da je znanje neophodno, i to je razorilo našu zemlju, više od bombardovanja", naveo je premijer.

Komentarišući navode medija da su ljudi pritvarani zbog "širenja panike tokom poplava", on je kazao da su tužioci i policija radili svoj posao i pozvali na razgovor ljude koji su rekli "da vlada krije tri do pet hiljada mrtvih u Obrenovcu".

"Čitao sam intervju gospodina (poverenika Rodljuba) Šabića. On kaže: `Ispravno je reagovao Apelacioni sud...` Ko si, bre, ti da to kažes. To nema pravo niko u ovoj zemlji, ni ja, ni vi, pa nemaš pravo ni ti", rekao je Vučić.

O tome da li je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat, on je rekao da ne zna kada je to postala najvažnija tema u Srbiji, ali da kada vidi da je to postala, "zna da se nešto drugo iza brega valja".

"Pročitao sam njegov (Stefanovićev) rad, imao bih odredjene zamerke, to je u svakom slučaju ne loš rad, ali pitate ljude koji na osnovu medijske hajke odlučuju da li je plagijat ili nije. Formirana je komisija koja će reći da li je plagijat ili nije i ona će doneti odluku, i ako ona ustanovi da je to plagijat, ona će odlučiti šta dalje", naveo je Vučić.

On je dodao da je pogrešio kada je odgovorio na pitanje da li je iznenadjen što rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović nema doktorat Londonske škole ekonomije, jer je to njegov lični stav koji kao premijer ne bi trebalo da ima.

Prema njegovim rečima, policija treba da rasvetli i kaže ko stoji iza napada na sajt "Peščanik", ali da neće da se saglasi da u ovoj zemlji nema sloboda, kada tuzioci rade svoje posao u skladu sa zakonom.

Vučić je ponovio da i dalje očekuje izvinjenje od OEBS-a zbog izgovorenih neistina i da od toga "nikada neće odustati".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sportske igre mladih

Izvor: MC Bor, 15.Jun.2014

Bor, Beograd 15.06.2014.. Poštovani,. u ime Udruženja Sportske igre mladih pozivam vas da u ponedeljak, 16. juna prisustvujete otvaranju i održavanju igara u vašem gradu (plato ispred Doma kulture, 11.00 časova).. .  Sportske igre mladih najveći su projekt za decu i omladinu čiji je osnovni cilj...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.